top of page
Caută
  • admin

Preşedintele Societăţii Române de Diabet: La aproximativ zece persoane adulte, una are diabet zahara

Prevalenţa diabetului în România este de 11%, ceea ce înseamnă că la aproximativ zece persoane adulte una are diabet zaharat, a afirmat marţi preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Romulus Timar, care atrage atenţia că, în cazul acestei boli, este foarte importantă prevenţia printr-un stil de viaţă sănătos. 

"La nivel mondial există peste 400 de milioane de pacienţi cu diabet zaharat, 90 - 95% dintre aceştia fiind cu diabet zaharat tip II, iar 90% din persoanele cu diabet zaharat de tip II sunt supraponderale sau obeze. Dacă ne referim la România, datele făcute (...) prin studiul Predatorr arată o prevalenţă a diabetului de 11%, ceea ce înseamnă că la aproximativ zece persoane adulte una are diabet zaharat. Foarte important este faptul că la fiecare pacient cunoscut cu diabet zaharat mai există o persoană care are diabet zaharat, dar nu ştie că îl are sau nu îl tratează în mod corect. Previziunile de viitor sunt sumbre - la nivel mondial o creştere în următorii 20 - 25 de ani cu 50% a diabetului zaharat, iar în Europa undeva la 16%", a arătat Romulus Timar, la evenimentul de lansare a Forumului Român de Diabet, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/social/presedintele-societatii-romane-de-diabet-la-aproximativ-zece-persoane-adulte-una-are-diabet-zaharat-515900.html


7 afișări0 comentarii
bottom of page