top of page
Caută
  • admin

Forumul Roman de Diabet a fost lansat


Astazi asistam la o adevarata pandemie a diabetului zaharat. Si in Romania prevalenta diabetului este de 11%, ceea ce inseamna ca la aproximativ zece persoane adulte una are diabet zaharat, a afirmat marti presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Romulus Timar, care a atentionat ca, in cazul acestei boli, este foarte importanta preventia printr-un stil de viata sanatos.


Forumul Roman de Diabet

Pentru a veni in sprijinul persoanelor cu diabet, pe 9 aprilie fost lansat Forumul Roman de Diabet. Acesta este o platforma de colaborare care reuneste asociatii de pacienti, autoritati din mai multe domenii, societati medicale si reprezentanti ai producatorilor de medicamente. Forumul isi propune sa creeze un cadru de colaborare care sa schimbe perspectiva asupra diabetului, punand accent pe dezvoltarea integrata si multidisciplinara a politicilor publice din domeniu.

„Asigurarea celei mai bune ingrijiri pentru persoanele cu diabet din Romania trebuie sa fie prioritatea centrala pentru medicii implicati in managementul diabetului zaharat. In acest sens, colaborarea cu autoritatile din sanatate, dar si cu celelalte institutii si entitati reprezentative din domeniu, reprezinta un capitol fundamental pentru Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, care va fi intotdeauna alaturi de persoanele cu diabet, initiind demersuri ce au drept scop imbunatatirea politicilor de sanatate realizate in sfera diabetului zaharat”, a declarat initiatorul demersului, prof. dr. Romulus Timar, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Specialistul a mai spus ca diabetului creste de pana la 26 de ori riscul de boli cardiovasculare, creste riscul de insuficienta cardiaca, sustin cei de la Agerpres.ro

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea care a fost prezenta la evenimentul de lansare a sustinut importanta preventiei acestei maladii.

„Vreau sa stiti ca parerile specialistilor nu sunt consultative, ele stau la baza politicilor de sanatate elaborate la Ministerul Sanatatii. Anul acesta este momentul sa actionam mai mult in domeniul preventiei. Este necesara crearea unei platforme comune a Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei pentru a dezvolta principii noi pentru educatie, pentru sanatate”, a declarat Sorina Pintea conform rohealthreview.ro.


Sursa: https://www.diabet-az.ro/forumul-roman-de-diabet-a-fost-lansat/

19 afișări0 comentarii

Opmerkingen


bottom of page